Bieden jullie excursies aan buiten het retreat-centrum?

Bij elke vijfdaagse retreat is een excursie naar de nabijgelegen bezienswaardigheid inbegrepen. Je bepaalt zelf of je meegaat of dat je in het centrum blijft. Omdat er veel natuur in de omgeving is met veel wandelpaden, ben je vrij om de omliggende gebieden te verkennen als je daar zin in hebt.

Hoe vind ik informatie over uw retraites, prijzen en beschikbaarheid?

Voor gedetailleerde informatie over retraites en schema’s zie: PRIJZEN EN PLANNING

Voor gedetailleerde informatie over beschikbaarheid zie: BOEK

Is het veilig om alleen naar de retreat te komen?

Ja. In feite hebben we veel soloreizigers. OMMIJ staat bekend om het samenbrengen van gelijkgestemde, openhartige en meelevende mensen van over de gehele wereld en hen te verbinden in een veilige en vredige omgeving. Je ontmoet een liefdevolle en zorgzame gemeenschap waar iedereen zijn gevoelens kan uiten, zijn hart kan openen, betekenisvolle lessen kan delen, inspiratie en steun kan krijgen, maar ook het leven kan vieren en kan genieten van een goede lach. Je komt misschien als een vreemde, maar je zult vertrekken met een paar nieuwe vrienden.

Hoe zijn de huisvesting/accommodaties in Spanje?

Het Healing Centre ligt op een terrein van 10.000m2 met een grote buitenruimte voor activiteiten zoals yoga en meditatie, dans- en creativiteitsworkshops, ceremonies en het delen van cirkels. Het landgoed heeft een terras van 450m2 met een barbecue grill en steenoven, zwembad, moestuin en een enorme sinaasappeltuin. De Finca heeft 900m2 en drie verdiepingen met een keuken, de ceremonieruimte en 10 gastenkamers. De gasten kunnen worden ondergebracht in tweepersoonskamers of vijfpersoonskamers.

Hoe kom ik bij de retraite?

De OMMIJ retraite wordt gefaciliteerd in het Healing Centre “Be Free”, gelegen nabij de stad Denía in de provincie Alicante. Gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthavens van Alicante en Valencia binnen een uur rijden. Het volledige adres van de retraite zal worden verstrekt na uw boeking.

Hoe is de huisvesting in Nederland?

Het Healing Centre ligt op de begane grond en heeft 350m2. Het bestaat uit de grote ceremoniezaal met ruimte voor maximaal 18 deelnemers, een kleine ceremoniezaal met ruimte voor 3 deelnemers, een woonkamer met keuken voor gemeenschappelijke maaltijden, integratie en het delen van ervaringen, twee gedeelde slaapkamers met stapelbedden voor overnachtingen, twee toiletten met een douche, een ontspanningsruimte en een buiten chill-out ruimte. Het interieur is schoon met warme houtaccenten en groene planten. De ceremoniezalen zijn voorzien van airconditioning en een audio surroundsysteem dat zorgt dat je, waar je ook ligt, gedragen wordt door zorgvuldig geselecteerde muziek die je ervaring verdiept.

Hoe kom ik bij het Healing Center?

De OMMIJ Healing Center in Nederland ligt 10km van de Duitse grens in het oosten van Nederland in een rustige, eeuwenoude stad. Het adres is: Paul Krugerlaan 28, 7001 DH in Doetinchem. Als je met de auto komt kun je gratis parkeren op onze privé parkeerplaats. Als je met het vliegtuig reist kun je je vlucht boeken naar de dichtstbijzijnde en goedkoopste luchthavens: Eindhoven en Düsseldorf Weeze (Duitsland) of Schiphol Amsterdam. Vanaf Amsterdam is het ongeveer twee uur met de trein of auto.

Kan ik de dag na de ceremonie gaan werken?

Dit zou kunnen, maar wij raden altijd aan om de dag na de ceremonie vrij te nemen. In principe ben je, wanneer de Ayahuasca door je systeem is verwerkt, meteen weer fris en is er geen echt katereffect. Maar het proces kan emotioneel zijn geweest en gaat in mindere mate door na je ceremonie. In de dagen erna komen er soms nog emoties en inzichten door, dus het is belangrijk dat je lief bent voor jezelf en voldoende rust neemt in de dagen erna.

Kan ik met de auto rijden na een ceremonie?

Onze groepsceremonies zijn inclusief een overnachting. De volgende dag ben je volledig in staat om terug te reizen of naar huis te rijden. Je kan enige vermoeidheid ervaren, houd daar rekening mee. Onze privéceremonies beginnen eerder en deelnemers reizen vaak ‘s avonds terug naar huis. Wanneer de Ayahuasca volledig is afgebroken is er voldoende tijd om je hoofd leeg te maken en wat te eten en bij te komen. Daarna testen onze gidsen goed of je weer helemaal helder bent en kunt rijden. Indien nodig of gewenst kun je altijd blijven slapen. Veiligheid voor alles!

Kan ik iemand meenemen om me te steunen?

Hoe graag we dat ook zouden willen aanbieden, we kunnen dit niet faciliteren. De ervaring heeft geleerd dat een niet-deelnemer je zou kunnen afleiden in uw proces en ook omdat we niet echt ruimte hebben voor niet-deelnemers om te blijven. Tenslotte is het ook voor de privacy van de andere deelnemers in de groep. We hopen op je begrip. Onze ceremoniebegeleiders zijn allemaal heel warme en liefdevolle mensen die er zijn om je te steunen en te troosten in je proces. Je staat er niet alleen voor!

Ik ben jonger dan 18 jaar. Kan ik toch een ceremonie bijwonen?

Helaas niet. Wij eisen wel dat alle gasten minstens 18 jaar oud zijn, om ter plaatse te zijn en deel te nemen aan een ceremonie met ons.

Wat is uw maximale groepsgrootte?

Onze groepsceremonies hebben een maximale grootte van 12 personen (dinsdag, woensdag en donderdag) en 17 personen (vrijdag en zaterdag).

Wat is de aankomst- en vertrektijd voor een ceremonie?

Aankomst- en vertrektijden variëren per ceremonie. Voor gedetailleerde informatie zie: PRIJZEN EN PLANNING

Wat moet ik meenemen naar een ceremonie?

Wij zorgen voor linnengoed, handdoeken, eten en drinken en goede, helende vibes. Jij dient mee te brengen:

 • Dingen voor een overnachting
 • Comfortabele kleding
 • Warme sokken of pantoffels
 • Mogelijk een foto of voorwerp dat een speciale betekenis voor je heeft.
Welke talen spreken jullie tijdens je ceremonies en retraites?

Bij alle OMMIJ-ceremonies en -retraites spreken we Engels en Nederlands.

Hoeveel gidsen zijn aanwezig tijdens de ceremonie?

Voor elke groepsceremonie is er een ceremonieleider die ook als gids werkt en er zijn minstens vijf liefdevolle gidsen om je te helpen. Onze ceremonies zijn meestal heel vredig. Ayahuasca is een diep, naar binnen gericht proces. De deelnemers liggen rustig op hun matras en doorlopen hun eigen proces. Als je een vraag hebt of hulp nodig hebt, zijn er verschillende mensen die je graag met liefde bijstaan.

Moet ik een eendaagse of tweedaagse Ayahuasca-ceremonie in Nederland doen of deelnemen aan een meerdaagse retreat in Spanje?

De OMMIJ Healing Centre in Nederland is uitsluitend gespecialiseerd in therapeutische Ayahuasca-ceremonies die dagelijks worden gehouden, behalve op zondag. In termen van het helende effect van de Ayahuasca-thee en de manier waarop de ceremonie wordt uitgevoerd is er geen echt verschil tussen een eendaagse of tweedaagse groepsceremonie. In één ceremonie kun je heel veel verwerken en helen. Sommige mensen vinden het persoonlijk prettiger om één ceremonie te doen en de tijd te nemen om alles te verwerken en te integreren in hun leven. Anderen geven de voorkeur aan meerdere aansluitende ceremonies. Dit geldt vooral voor deelnemers die uit het buitenland komen. Voor nieuwkomers raden wij aan een groepsceremonie te boeken voor twee opeenvolgende dagen. De ervaring heeft geleerd dat de beste heling plaatsvindt bij deelname aan twee Ayahuasca-ceremonies. Maar nogmaals, dit is een persoonlijke keuze, je wordt hierin geleid door je intuïtie. Volg gewoon je gevoel!

De OMMIJ retreat in Spanje biedt meerdaagse Ayahuasca- en San Pedro-ceremonies aan. Het gehele jaar door bieden we je de mogelijkheid om je bij ons aan te sluiten voor een magische, levensveranderende reis naar transformatie en vrijheid. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je een drie-daagse of vijf-daagse Ayahuasca-retreat boeken, een drie-daagse San Pedro-retreat of een combinatie van beide. Wij integreren modaliteiten zoals Ayahuasca- en San Pedro-ceremonies, Kambo, yoga, meditatie, extatische dans, visionair schilderen, natuur onderdompeling, het delen inc cirkels, en meer, om holistische genezing, spirituele transformatie en universele verbondenheid mogelijk te maken. Dit alles wordt in evenwicht gehouden door vers bereide voedzame vegetarische maaltijden en vrije tijd waarin je ontspant, inzichten uitwisselt en je ervaringen integreert.

Krijg meer gedetailleerde informatie over onze ceremonies en retraites: Healing Ceremonies

Hebben jullie sjamanen bij jullie Ayahuasca-ceremonies?

We weten dat Ayahuasca een krachtig en effectief medicijn is dat de verbinding met je ware zelf kan herstellen en je kan helpen genezen. Het enige wat nodig is, is jouw vrije wil en vertrouwen in het proces. Wij zijn ervan overtuigd dat er geen sjamaan nodig is om het je te leren, omdat Ayahuasca zelf een meester-leraar is. Alles wat je nodig hebt om te genezen zit al in je. Onze ceremonies worden gehouden in een therapeutische omgeving. Natuurlijk werken we met de geest van de Ayahuasca en respecteren we het Amazone-erfgoed, maar we werken niet noodzakelijkerwijs op een sjamanistische manier. We laten de Ayahuasca-geest jouw proces bepalen en zijn er om je door uitdagende delen van de reis heen te helpen, maar we beïnvloeden de energieën niet, er zijn geen groepsactiviteiten en er zijn geen Icaros-zangen of tribale dansen. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we een brug willen slaan tussen het reguliere therapeutische circuit en de helende werking van de plant. En omdat we Ayahuasca ceremonies zo down to earth en toegankelijk mogelijk willen maken, ook voor mensen die niet bekend zijn met het spirituele aspect.

Wat is een therapeutische Ayahuasca-ceremonie?

OMMIJ houdt ceremonies in een therapeutische, niet-dogmatische omgeving, en rust onze deelnemers uit met de instrumenten om hun pad naar waarheid, genezing en bevrijding te vinden. Getrainde en ervaren gidsen met integriteit en liefdevol mededogen staan je bij tijdens je reis met hetplantmedicijn. Elke ceremonie wordt gehouden volgens de principes van verantwoordelijkheid, kennis, veiligheid, wederkerigheid en duurzaamheid. Met onze integratiecirkels en nazorg zorgen we ervoor dat elke deelnemer de steun, kennis, gereedschappen en gemeenschap heeft om van een transformerende ervaring over te gaan naar een getransformeerd leven.

Kan ik een slechte trip krijgen?

In feite bestaat er niet zoiets als een slechte trip. Een Ayahuasca-ceremonie is geen wandeling in het park. Het is diepgaand energiewerk. Ayahuasca kan behoorlijk confronterend en uitdagend zijn, behalve verlichtend. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Een Ayahuasca-ceremonie gaat over geloof, overgave, acceptatie en loslaten. Het is niet te voorspellen welke gebeurtenissen, trauma’s, inzichten of emoties tijdens je reis naar boven zullen komen, maar je krijgt wat je nodig hebt om te helen. Je kunt bang worden, maar weet: onze ervaren en zorgzame gidsen begeleiden je en zijn er altijd voor je. Zij zullen je helpen de angsten los te laten die je leven beperken en je spirituele groei belemmeren. Wanneer je je angsten onder ogen ziet, zullen ze transformeren en krijg je de kostbaarste geschenken van moeder Ayahuasca: kracht, vrijheid en liefde.

Wat als ik menstrueer tijdens mijn ceremonie?

Dit is geen probleem en het gebeurt regelmatig. Het is alleen een probleem als de symptomen onaangenaam of zelfs pijnlijk voor je zijn, dan kan het raadzaam zijn te overwegen je ceremonie uit te stellen.

Is Ayahuasca verenigbaar met medicijnen en bepaalde lichamelijke en geestelijke ziekten?

De prioriteit van OMMIJ is jouw veiligheid en welzijn en om je te begeleiden naar persoonlijke heling en groei. Gelukkig heeft OMMIJ in 11 jaar en na het faciliteren van helende reizen voor meer dan 34000 deelnemers een voorbeeldige staat van dienst en zijn er nooit ernstige problemen (fysiek of psychisch) opgetreden. Bij OMMIJ volgen we strenge medische en veiligheidsrichtlijnen. De combinatie met bepaalde antidepressiva en andere kalmerende/verdovende middelen moet worden vermeden en kan levensgevaarlijk zijn. Verdovende middelen, alcohol en drugs zijn contra-indicaties.

Je kunt NIET deelnemen aan een Ayahuasca- en San Pedro-Ceremonie als:

 • Je schizofrenie, bipolaire stoornis, psychose, borderline of bepaalde andere psychologische stoornissen.
 • Je een ernstige nierziekte, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hypertensie, hart- en vaatziekten zoals angina pectoris, beroerte en CVA’s, een huidig of verwacht feochromocytoom (een tumor van de bijnieren), bloeddyscrasieën (abnormale cellen), hyperthyreoïdie (overactieve schildklier) en bepaalde leveraandoeningen hebt.
 • Je momenteel anti-depressiva (je moet er vier tot acht weken voor je ceremonie mee stoppen).
 • Je momenteel pijnstillers, slaappillen of producten tegen migraine en allergieën gebruikt (je moet er 3-6 dagen voor je ceremonie mee stoppen).
 • Je momenteel zwanger bent of je geeft borstvoeding.
 • Je wil drugs als cocaïne, amfetamine, MDMA, alcohol, enz. combineren met Ayahuasca of San Pedro.
 • Je Ayahuasca of San Pedro verwart met een recreatieve drug en wil gewoon feesten.

BELANGRIJK: Voordat je je ceremonie boekt moet je OMMIJ’s “Medische en veiligheidsrichtlijnen voor de inname van Ayahuasca en San Pedro (Huachuma)”. lezen en ermee akkoord gaan. Daar vind je een gedetailleerde lijst van contra-indicaties en stoffen, medicijnen, drugs, medische aandoeningen die je moet vermijden met Ayahuasca en San Pedro.

Wat zijn de voedingsaanbevelingen van OMMIJ ter voorbereiding van een ceremonie?

Als je wilt deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie, is het belangrijk om je fysiek (detox jezelf met een plantaardig dieet en vermijd voedingsmiddelen die tyramines bevatten), emotioneel/mentaal (stop roddelpraat, neem afstand van negatieve mensen, probeer seksuele activiteit te vermijden), en spiritueel (stel je intenties, doe wat meditatie en vermijd te veel digitale afleiding) voor te bereiden om het meeste voordeel te halen uit het werken met dit heilige plantmedicijn. Wij raden deelnemers aan om ten minste zeven dagen voor het drinken van Ayahuasca met het dieet te beginnen en het dieet gedurende zeven dagen na de laatste Ayahuasca ceremonie voort te zetten. Een minimum van drie dagen ervoor en erna is noodzakelijk als de aanbevolen zeven dagen niet haalbaar zijn. Sommige producten kunnen misselijkheid of hoofdpijn veroorzaken in combinatie met Ayahuasca. Zie onze gedetailleerde aanbevelingen hier: PREPARATION.

Wat is het verschil tussen Ayahuasca en San Pedro?

Waar Ayahuasca wordt ervaren als een sterke vrouwelijke energie van een moeder, heeft San Pedro medicijn de mannelijke energie van een zachte grootvader. Ayahuasca is een innerlijke reis naar het universum in jezelf. San Pedro is meer naar buiten gericht, en laat je je multidimensionale natuur zien. Hoewel San Pedro en Ayahuasca verschillen in hun effecten en geneeswijzen vullen ze elkaar perfect aan tijdens een meerdaagse retraite met een pauze van 24 uur tussen de twee verschillende ceremonies. Ayahuasca geeft je diepe en mooie inzichten in jezelf, je uitdagingen en problemen en laat je zien wat je moet veranderen. San Pedro (Huachuma) opent je hart voor liefde en vrede met iedereen en alles om je heen en geeft je de kracht om de verandering door te voeren. Als je de staat van gelukzaligheid die je krijgt van een Ayahuasca-ervaring langer wilt vasthouden, als je deze verder vorm wilt geven en volledig wilt integreren in je dagelijkse realiteit – dan is San Pedro het perfecte supplement voor jou.

Moet ik een doel stellen en verwachtingen hebben?

Een intentie bepalen is belangrijk. Je intentie is wat je nastreeft, zowel tijdens de ceremonie als in de tijd er omheen of erna. Als je duidelijk kunt aangeven waar je wilt dat je naartoe beweegt, en om hulp vraagt bij die beweging, is dat op zich al een energetische opening om te kunnen ontvangen wat de ceremonie je te bieden heeft. Een intentie is niet hetzelfde als een verwachting – het is beter om helemaal geen verwachtingen te hebben. Je krijgt echter wat je nodig hebt, niet wat je wilt. Het is belangrijk te begrijpen dat je misschien niet de specifieke antwoorden krijgt die je zoekt. Het is belangrijk je over te geven aan het proces, en erop te vertrouwen dat je krijgt wat je nodig hebt, ook al komt het niet altijd perfect overeen met je intenties.

Zal Ayahuasca mij genezen?

Hoewel Ayahuasca een van de krachtigste natuurlijke geneeswijzen is die de mensheid ter beschikking staan, is het geen wondermiddel. We zijn getuige geweest van verbazingwekkende en magische genezingen, maar er is nooit een garantie voor genezing. Je kunt hier meer leren over de helende krachten van Ayahuasca voor een verbazingwekkende verscheidenheid aan verslavingen, lichamelijke en geestelijke ziekten. AYAHUASCA RESEARCH

Zal ik overgeven of diarree krijgen van Ayahuasca?

Ayahuasca is een zuiverend medicijn. Het zuivert je fysieke lichaam, je geest en je spirituele verbindingen. Het kan gebeuren dat je overgeeft en diarree hebt. Maar dit is een natuurlijk proces en onderdeel van je genezingsproces, omdat het dient om het lichaam te ontgiften en negatieve energieën uit je lichaam en ziel los te laten.

Wat zijn de effecten van Ayahuasca?

Ongeveer 30 minuten na het drinken van de Ayahuasca-thee is het psychoactieve bestanddeel DMT voelbaar. Het effect kan tot vijf uur aanhouden. De effecten omvatten vaak een verruiming van het bewustzijn, een hogere gevoeligheid van alle zintuigen en tijdelijk visuele effecten. Sommige deelnemers ervaren euforie en diep ontzag, terwijl anderen gevoelens van angst ervaren. Bij OMMIJ noemen we Ayahuasca “het medicijn van de dualiteit”. Ze geneest door diepe ervaringen van tegenstellingen als angst en liefde, duisternis en licht, verzet en overgave. Ayahuasca laat je alle aspecten van je wezen zien en helpt je je schaduwen te integreren omdat ze een deel van je zijn.

Hoe maak je je Ayahuasca-thee?

Sinds 2011 brouwen wij onze Ayahuasca-thee met het grootste respect, voorzichtigheid, liefde en goede bedoelingen. Onze Ayahuasca-thee wordt gemaakt van Syrische Rue en Jurema (Mimosa Hostilis). Deze combinatie heeft bewezen de beste en langdurigste helende effecten te hebben.

Is Ayahuasca een medicijn of een drug?

Ayahuasca is GEEN drug, noch verslavend, noch voor feesten of vluchtgedrag. Ayahuasca is een medicijn dat al minstens 4500 jaar wordt gebruikt voor medische en spirituele doeleinden door verschillende stammen in het Amazonegebied. Ayahuasca onderdrukt niets, ze brengt alles naar de oppervlakte. Dus in plaats van weg te rennen, moet je je moeilijke emoties onder ogen zien, ze verwerken en uiteindelijk genezen. Lees voor meer informatie: HEALING AYAHUASCA

Is Ayahuasca verslavend?

Nee. Ayahuasca toont veelbelovende resultaten om mensen van verschillende verslavingen te genezen. Als je nog steeds sceptisch bent, bekijk dan deze onderzoeksresultaten over de genezende krachten van Ayahuasca voor een verbazingwekkende verscheidenheid aan verslavingen, lichamelijke en geestelijke ziekten. AYAHUASCA RESEARCH