In het kort:

 • Detoxificatie en aanpassing aan een liefdevol plantaardig dieet ter voorbereiding op de Ayahuasca-ceremonie, om een diepere verbinding met de plantengeesten mogelijk te maken.
 • Vermijd tyramine-rijke voedingsmiddelen om negatieve reacties tijdens de ceremonie te voorkomen, zoals verwerkte zuivelproducten, gefermenteerde worst, niet verse vlees- en visproducten, bepaalde vruchten en cafeïnehoudende voedingsmiddelen.
 • Naleving van veiligheidsrichtlijnen, inclusief het lezen en goedkeuren van de “Medische en veiligheidsrichtlijnen voor de inname van ayahuasca en San Pedro (Huachuma)”, om een veilige en verantwoorde Ayahuasca-ervaring te waarborgen.

Detoxificatie en Voeding: Het Openstellen voor de Plantengeesten

Het Ayahuasca Dieet sluit aan bij het algemeen bekende wijsheid dat “je bent wat je eet”. In de context van een Ayahuasca ceremonie, neemt deze uitspraak een diepere betekenis aan. De meesten van ons zijn blootgesteld aan stimulerende, energetisch zware en toxische voedingsstoffen uit onze moderne diëten – voedsel vol zout, suiker, en cafeïne. Door deze toxines van tevoren te verwijderen, maakt het de weg vrij voor Ayahuasca om efficiënt in ons lichaam te werken.

We raden deelnemers aan om zichzelf te ontgiften door zich toe te wijden aan een plantaardig dieet. Dit Ayahuasca Dieet is ontworpen om je open te stellen, om je te helpen je te verbinden met de geesten van de planten, hun lessen te ontvangen, nieuwe helende vermogens en visies te ontwikkelen, en diepere niveaus van spiritueel begrip te bereiken.

Tyramine en Voeding: Voorzorgsmaatregelen en Beperkingen

Het is belangrijk om te benadrukken dat bepaalde voedingsmiddelen, met name die rijk aan tyramine, moeten worden vermeden bij de voorbereiding op een Ayahuasca-ceremonie. Deze voedingsmiddelen kunnen negatieve reacties veroorzaken wanneer ze worden gecombineerd met Ayahuasca of San Pedro, zoals misselijkheid of hoofdpijn.

Hier is een duidelijke opsomming van het ayahuasca dieet en de voedingsmiddelen die vermeden moeten worden in voorbereiding op een Ayahuasca of San Pedro ceremonie:

 1. Verwerkte zuivelproducten (zoals yoghurt, zure room, en karnemelk)
 2. Oude en ongepasteuriseerde kaas
 3. Gedroogde en gefermenteerde worst (zoals salami, cervelat, corned beef, en lever)
 4. Vlees, vis en eieren die niet vers zijn
 5. Zure haring en gezouten gedroogde vis
 6. Vleesextracten
 7. Gistproducten (bijvoorbeeld marmite, maar brood is toegestaan)
 8. Zuurkool
 9. Bepaalde soorten fruit (zoals vijgen, bananen, ananas, avocado’s, rozijnen, pruimen, en frambozen)
 10. Pinda’s en andere noten
 11. Peulvruchten zoals tuinbonen, suikererwten, sojabonen, en linzen
 12. Sojasaus
 13. LSA (Morning Glory en Baby Hawaiian Woodrose zaden)
 14. MDA-gerelateerde kruiden (zoals kalmoes en nootmuskaat)
 15. Chocolade
 16. Producten die cafeïne bevatten (zoals koffie, thee, cola, energiedrankjes, enz.)
 17. Guarana
 18. Ginseng
 19. Sint-Janskruid

Veiligheidsrichtlijnen: Voorbereiding en Naleving

Voor degenen die van plan zijn deel te nemen aan een Ayahuasca ceremonie, is het noodzakelijk om de “Medische en veiligheidsrichtlijnen voor de inname van ayahuasca en San Pedro (Huachuma)” te lezen en goed te keuren.

Rumi, een Perzische mysticus en dichter, zei ooit: “De wond is de plek waar het licht binnenkomt.” Door zorgvuldige voorbereiding en respect voor de Ayahuasca ervaring, kan ons lichaam worden gezuiverd, onze geest kan worden geopend, en we kunnen ons klaarmaken om het spirituele licht binnen te laten dat ons pad naar genezing en transformatie zal verlichten.

Terwijl we ons voorbereiden op deze sacrale reis, laten we eraan denken dat onze lichamelijke gezondheid net zo cruciaal is als onze spirituele gezondheid. Door zowel ons lichaam als onze geest te voeden, vergroten we onze mogelijkheid om de spirituele wijsheid en heling die Ayahuasca te bieden heeft volledig te ontvangen.

Lees ook: Hoe kun je je voorbereiden op een Ayahuasca Ceremonie?

Laat het los.

Begin nu aan je reis!
Verkenning van de Diepten van DMT: Een Reis met OMMIJ

Verkenning van de Diepten van DMT: Een Reis met OMMIJ

In onze onophoudelijke zoektocht naar zelfontdekking en spiritueel ontwaken, hebben we een pad ontdekt dat niet alleen inzicht, maar ook transformatie belooft. Bij OMMIJ duiken we in de mystieke rijken mogelijk gemaakt door DMT (dimethyltryptamine), een verbinding die...

Lees meer