Een reis van transformatie: Hoe Ayahuasca mijn leven veranderde

jul 3, 2023

In het kort:

  • In deze blog deelt Mobius 29, een deelnemer van OMMIJ, zijn levensveranderende ervaring met Ayahuasca en hoe dit hem hielp de ware betekenis van geluk te vinden.
  • Hij benadrukt de noodzaak van respect voor Ayahuasca, het stellen van de juiste intenties, en de moed om je eigen ‘demonen’ onder ogen te zien.
  • Zijn verhaal is bedoeld om anderen die mogelijk angstig zijn, moed te geven om hun eigen Ayahuasca-reis te beginnen.

Het afgelopen jaar was voor Mobius 29, een inwoner van België, een jaar vol transformaties, grotendeels dankzij een ayahuasca-ceremonie die hij bijwoonde op 8 juni 2018 in Nederland, georganiseerd door OMMIJ. Hij beschouwt die dag nu als zijn ‘nieuwe geboortedatum’, zo ingrijpend was de verandering.

Voordat hij aan zijn ayahuasca-reis begon, leidde Mobius 29 een leven dat, vanuit externe oogpunten, succesvol en bevredigend leek. “Ik werkte hard, verdiende veel geld, had een prachtige vriendin”, zegt hij. Echter, ondanks deze uiterlijke tekenen van succes, was hij intern onvervuld. Hij leefde vanuit zijn ego, zegt hij, en voelde dat er iets ontbrak.

Gedreven door deze onvervulde gevoelens begon Mobius 29 aan een persoonlijke ontwikkelingsreis. Waarbij hij boeken las, podcasts beluisterde over spiritualiteit, psychologie en zelfverbetering. Tijdens deze reis kwam hij in aanraking met plantgeneeskunde en in het bijzonder met Ayahuasca. Na veel onderzoek en het negeren van vele tekenen, kon hij de roep van Ayahuasca niet langer negeren.

Bij OMMIJ nam Mobius 29 deel aan vier Ayahuasca-ceremonies. Zijn ervaring was telkens weer overweldigend.

“Het personeel is zeer ervaren, de gidsen weten precies wat te doen. Ze helpen je door te gaan wat je moet doormaken en helpen je groeien.”

Maar wat heeft hij precies geleerd van zijn ervaringen met Ayahuasca? “De grootste les voor mij was absoluut het oplossen van mijn ego en denken vanuit mijn ware zelf. Ik moest handelen vanuit mijn hart, mijn werkelijke emoties”, zegt hij. Dankzij Ayahuasca leerde hij waardering te hebben voor het eenvoudige feit dat hij leeft, in plaats van altijd te zoeken naar externe validatie of materiële dingen.

Mobius 29 wil graag enkele tips delen voor diegenen die overwegen om een Ayahuasca-ceremonie bij te wonen. “Behandel het niet als een recreatieve drug. Behandel het met respect. Volg het juiste dieet, stel je intenties,” zegt hij. Hij moedigt mensen ook aan om eventuele ‘demonen’ of donkere plekken die ze tijdens de ceremonie tegenkomen, met liefde te behandelen. “Ze zijn er voor een les, om je te helpen groeien.”

Ondanks de mogelijke angsten en uitdagingen is Mobius 29 van mening dat de ervaring absoluut de moeite waard is. “Als je nog steeds twijfelt over het doen van Ayahuasca en je bent zo ver gekomen in dit ayahuasca verhaal, dan denk ik dat we allebei het antwoord weten.”

Möbius ayahuasca verhaal is een getuigenis van de krachtige, levensveranderende effecten die een Ayahuasca-ceremonie kan hebben. Voor Mobius 29 was het een kans om een diepere laag van zichzelf te ontdekken, zijn ego op te lossen, en een groter gevoel van vervulling en dankbaarheid voor het leven te vinden. Zijn ervaring kan als inspiratie dienen voor anderen die misschien bang zijn om dezelfde stap te zetten. Om zo hen eraan te herinneren dat het aangaan van persoonlijke uitdagingen en het onder ogen zien van onze ‘demonen’ soms de meest lonende reis van allemaal kan zijn.

Vind je ware zelf en word weer vrij.

Boek nu
Het Ayahuasca Dieet – Alles wat je moet weten

Het Ayahuasca Dieet – Alles wat je moet weten

Verbind je dieper met Ayahuasca door reiniging en een plantaardig dieet. Ontdek de impact van het vermijden van tyramine-rijke voedingsmiddelen en het volgen van veiligheidsrichtlijnen voor een betekenisvolle ervaring.

Lees meer
Hoe kun je je voorbereiden op een Ayahuasca Ceremonie?

Hoe kun je je voorbereiden op een Ayahuasca Ceremonie?

Een ayahuasca-ceremonie kan een zeer transformerende ervaring zijn die fysieke, emotionele, mentale en spirituele dimensies omvat. Een goede voorbereiding is essentieel om de krachtige helende krachten van ayahuasca ten volle te benutten.

Lees meer
Mijn Ayahuasca Ervaring: Het verhaal en Video van Mujda

Mijn Ayahuasca Ervaring: Het verhaal en Video van Mujda

"Hallo, mijn naam is Mujda." Met deze woorden worden we geïntroduceerd aan het krachtige verhaal van Mujda, een jonge vrouw uit Nederland die vier tot vijf jaar geleden werd gediagnosticeerd met depressie en PTSS. Op zoek naar innerlijke genezing, begon Mujda aan een...

Lees meer