San Pedro

 

een van de belang­rijkste meester­planten in Zuid-Amerika.

Ayahuasca

San Pedro

Kambo

Boek nu

Wat is San Pedro (Huachuma)?

San Pedro (Echinopsis pachanoi) – ook bekend als Huachuma (Quechua-taal) – is een van de belangrijkste Master Plants in Zuid-Amerika. Het is een cactus (Echinopsis pachanoi) die al zo’n 3500 jaar door sjamanen en andere spirituele leiders gebruikt wordt in ceremonies als een instrument voor waarzeggerij. Het is een medicijn met een krachtige, uitgebreide energie die persoonlijke en spirituele transformatie mogelijk maakt en de weg naar genezing ondersteunt.

Dankzij de endogene stof mescaline leidt het gebruik van San Pedro tot visioenen die nodig zijn om bepaalde voorspellingen te doen en om spirituele en onbewuste oorzaken van ziekte te ontdekken. Tot een paar jaar geleden waren de geheimen en het gebruik van deze cactus voorbehouden aan inheemse volkeren en moest je naar Zuid-Amerika reizen om deel te nemen aan een ceremonie. Maar nu kun je de wonderbaarlijke effecten ook ervaren tijdens onze Spaanse retreats in een veilige omgeving en met ervaren begeleiders.

Hoe werkt San Pedro?

Ongeveer één tot twee uur na het drinken van de San Pedro-thee ontdek je het geheim ervan en voel je het psychoactieve ingrediënt mescaline. Het effect kan acht tot 15 uur aanhouden. Bij de effecten hoort onder andere een sterke gevoeligheid voor licht; je ziet en voelt elke lichtstraal en je ziet zelfs mensen en dingen gloeien in een ‘goddelijk licht’. Al je zintuigen zijn meer open. Je neemt je omgeving intenser waar. Tijdens de ceremonie moedigen we je aan om mee te gaan met de energie van het loslaten van je fysieke identiteit zodat je jezelf als ziel en geest gaat ervaren. Deze transcendentale reis laat je door de fysieke en de spirituele wereld lopen.

Daarnaast kunnen allerlei andere soorten emoties optreden: Lachen (he leert je vreugde), Huilen (je reinigt je emoties en geneest), Angst (je ziet je angsten onder ogen en haalt de kracht terug die je hebt weggegeven aan iets of iemand in het verleden), Liefde (de essentie van eenheid, heelheid en genezing).

Het effect is op verschillende manieren aangenamer dan dat van Peyote (een cactus die ook mescaline bevat) of ayahuasca. De smaak is niet zo bitter en misselijkheid komt niet voor. Daarnaast is de psychedelische ervaring rustiger, minder overweldigend en niet zo fysiek als die van Peyote of ayahuasca.

Verschillen tussen
San Pedro en ayahuasca

San Pedro heeft andere effecten dan ayahuasca. Ayahuasca wordt ervaren als de sterke vrouwelijke energie van een moeder. San Pedro heeft de mannelijke energie van een zachte grootvader. Ayahuasca helpt om inzicht te krijgen in jezelf, om verloren zielsdelen te vinden en te genezen, en om je innerlijke kind tot leven te wekken. Het is een innerlijke reis naar het universum in jezelf.

San Pedro is juist meer naar buiten gericht. Het toont je je multidimensionale aard en laat je zien hoe de andere dimensies zich vermengen met de fysieke realiteit. Het helpt je om je ervaringen te integreren en een sterkere verbinding te vormen met de wereld om je heen. San Pedro beïnvloedt je motorische vaardigheden niet zoals ayahuasca, dat doet. Je kunt je tijdens een San Pedro-reis dus goed bewegen en in je eigen fysieke behoeften voorzien.

San Pedro als supplement bij ayahuasca

San Pedro en ayahuasca verschillen in hun effecten en helende werking en vullen elkaar perfect aan. Daarom bieden wij meerdaagse retreats in Spanje met een pauze van 24 uur tussen de twee verschillende ceremonies. Ayahuasca geeft je een diep en mooi inzicht in jezelf, je uitdagingen en je problemen en laat je zien wat je moet veranderen.

San Pedro opent je hart voor liefde en vrede met alles en iedereen om je heen en geeft je de kracht om de verandering die ayahuasca je geeft, door te voeren in je leven. Als je gelukzaligheid wilt ervaren en deze wilt behouden, vormgeven en volledig wilt integreren in je dagelijkse realiteit, dan is de combinatie van San Pedro en ayahuasca perfect voor jou.

DE PERFECTE ERVARING: AYAHUASCA EN SAN PEDRO

Boek nu

Waar ayahuasca wordt ervaren als een sterke vrouwelijke energie van een moeder, heeft San Pedro de mannelijke energie van een zachte grootvader. Ayahuasca is een innerlijke reis naar het universum in jezelf. San Pedro is meer naar buiten gericht en laat je je multidimensionale natuur zien. Hoewel San Pedro en ayahuasca verschillen in hun effecten en geneeswijzen vullen ze elkaar perfect aan tijdens een meerdaagse retreat met een pauze van 24 uur tussen de twee verschillende ceremonies.

Ayahuasca geeft je diepe en mooie inzichten in jezelf, je uitdagingen en problemen en laat je zien wat je moet veranderen. San Pedro (Huachuma) opent je hart voor liefde en vrede met iedereen en alles om je heen en geeft je de kracht om de verandering door te voeren. Als je de staat van gelukzaligheid die je krijgt van een ayahuasca-ervaring langer wilt vasthouden, als je deze verder vorm wilt geven en volledig wilt integreren in je dagelijkse realiteit – dan is San Pedro het perfecte supplement voor jou.

Voor wie is San Pedro geschikt

San Pedro wordt gebruikt voor de genezing van geestelijke, fysieke, mentale, spirituele en emotionele kwalen. Door de wijsheid van dit heilige plantmedicijn, vind je rust en kalmte en voel je je weer één met de schepping.

IN DEZE GEVALLEN IS SAN PEDRO IDEAAL VOOR JE:

 • Je wil diepe wonden uit het verleden helen en je leven leiden in vrijheid.
 • Je wil je blokkades of andere negatieve emotionele patronen overwinnen.
 • Je wil je hart openen en liefde ervaren op een manier die je nooit eerder voor mogelijk had gehouden.
 • Je wil jezelf meer verankeren in je dagelijkse realiteit.
 • Je wil contact maken met je hogere zelf en ontdekken waar het leven om draait.
 • Je wil je ware potentieel realiseren en empathischer en creatiever worden.
 • Je wil je band met andere mensen versterken of verstoorde familierelaties herstellen.
 • Je wil verbondenheid tot stand brengen met jezelf, andere mensen, de natuur en met het hele bestaan in het algemeen.

Voor wie is
San Pedro NIET geschikt?

San Pedro mag niet worden gebruikt in combinatie met bepaalde antidepressiva en kalmeringsmiddelen. Dit kan namelijk levensbedreigend zijn. Verdovende middelen, alcohol en bepaalde medicijnen zijn contra-indicaties en mag je ook niet zomaar combineren met San Pedro.

SAN PEDRO IS NIET GESCHIKT VOOR JE:

 • Als je lijdt aan: schizofrenie, een bipolaire stoornis, psychoses, borderline of bepaalde andere psychische aandoeningen.
 • Als je een van de volgende ziektes of aandoeningen hebt of hebt gehad: een ernstige nierziekte, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hypertensie, hart- en vaatziekten zoals angina pectoris, beroertes en CVA’s, een bestaande of verwachte feochromocytoom (een tumor van de bijnieren), bloeddyscrasieën (abnormale cellen), hyperthyreoïdie (overactieve schildklier) en bepaalde leveraandoeningen.
 • Als je antidepressiva gebruikt (je moet vier tot acht weken voor je ceremonie stoppen met het innemen ervan).
 • Als je pijnstillers, slaappillen of producten tegen migraine en allergieën gebruikt (drie tot zes dagen voor de ceremonie moet je stoppen met het innemen van deze middelen).
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je alcohol of drugs zoals cocaïne, amfetamine, MDMA, etc. wilt combineren met San Pedro.
 • Als je San Pedro aanziet voor een recreatieve drug en je gewoon wilt feesten.

BELANGRIJK: Voordat je je ceremonie boekt, moet je de “Medische en veiligheidsrichtlijnen voor de inname van Ayahuasca en San Pedro (Huachuma)” van OMMIJ lezen en goedkeuren. Daarin vind je een gedetailleerde lijst met contra-indicaties en stoffen, medicijnen en drugs en die je moet vermijden. Ook lees je daar welke medische aandoeningen niet goed combineren met Ayahuasca en San Pedro.

San Pedro ceremonie

We gebruiken San Pedro altijd in een respectvolle ceremonie.

We gebruiken San Pedro altijd in een respectvolle ceremonie. Alleen binnen deze setting kan het zijn volledige potentieel ontplooien en zijn geheim onthullen. OMMIJ biedt je een veilige plek om de helende krachten van deze wonderlijke cactus echt te ervaren. We doen dit vanuit een therapeutische benadering. Hierbij ligt de focus op de hereniging met je hart en op zachtjes in contact komen met jezelf, anderen, de natuur en het universum.

Onze ceremonie begint met een kort gebed voor de plant en met het delen van je intentie. Na het drinken van de San Pedro-thee doen we een geleide meditatie. Je ligt met gesloten ogen op een comfortabel matras en luistert naar zorgvuldig geselecteerde muziek. Onze gidsen zijn tijdens de hele ceremonie aanwezig en ondersteunen je in je proces. San Pedro werkt normaal gesproken acht tot 15 uur.

 

Na vier tot vijf uur mag je naar buiten om je te verbinden met de natuur. Aan het einde van de San Pedro-ceremonie kan je genieten van versbereid vegetarisch eten en kan je gaan slapen. De ochtend na de ceremonie komen alle deelnemers bij elkaar om hun ervaringen te delen en ze te integreren in hun dagelijks leven.

 

ERVAAR DE WIJSHEID VAN SAN PEDRO EN VOEL JE ÉÉN MET DE SCHEPPING. JE REIS NAAR TRANSFORMATIE EN GENEZING BEGINT BIJ OMMIJ

Boek nu

De voorbereiding en het dieet voor je San Pedro-ceremonie

We raden je aan om je voor de ceremonie te ontgiften door een plantaardig dieet. Bovendien vragen we je om voedsel dat tyramines bevat te vermijden. Begin minstens zeven dagen voor het drinken van San Pedro met je dieet en zet dit tot zeven dagen na de laatste ceremonie voort. Mocht zeven dagen niet haalbaar zijn, hou voor je dieet dan een periode aan van minimaal drie dagen voor de eerste en na de laatste ceremonie. Sommige producten kunnen namelijk misselijkheid of hoofdpijn veroorzaken in combinatie met San Pedro.