Van pijn naar kracht: Hoe een Ayahuasca Ceremonie in Spanje Sarah’s leven transformeerde

jul 5, 2023

In het kort:

  • Sarah, een deelneemster aan een OMMIJ retreat, deelt haar diepe en transformatieve ervaring met Ayahuasca.
  • Door haar ervaring, heeft Sarah inzicht en liefde voor zichzelf gevonden, wat resulteerde in een positieve invloed op haar leven en dat van haar familie.
  • Sarah moedigt diegenen die aarzelen of angstig zijn aan, om de sprong te wagen, gezien haar eigen positieve ervaring.

“Hallo, ik ben Sarah, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.”

Met deze eenvoudige introductie begint het verhaal van een vrouw die de reis van haar leven begon met Ayahuasca, een krachtige plantenmedicijn uit het Amazoneregenwoud. Zoals veel mensen begon Sarah haar ceremonie vanuit een plek van pijn en verwarring.

“Vier jaar geleden zat ik gewoon niet lekker in mijn vel,” herinnert ze zich.

Toen ze echter voor het eerst hoorde over Ayahuasca, was ze nog niet klaar om de ervaring aan te gaan. Ze stopte de informatie weg in de krochten van haar geest, en liet het daar rusten. Maar zoals het lot het wilde, bracht een familielid maanden later Ayahuasca opnieuw onder haar aandacht.

“Onmiddellijk dacht ik: Oh mijn god, ik ben niet gek. Misschien is dit plantenmedicijn wel iets voor mij.”

Sarah herontdekte haar interesse in Ayahuasca en begon opnieuw haar onderzoek. Bij haar onderzoek kreeg ze een krachtig gevoel in haar hart: dit was voor haar bestemd. “Nu was het tijd om de perfecte plek voor me te vinden, waar ik me veilig en comfortabel zou voelen om deze angstaanjagende stap te zetten.”

Ze kwam OMMIJ tegen en voelde direct een connectie met hun retraite in Spanje. Ze deed een aanvraag, hoopte en bad dat ze geaccepteerd zou worden. Binnen twee weken zat ze in het vliegtuig op weg naar de retraite.

“Ik was zo nerveus, maar het moment dat ik hun huis binnenstapte, voelde ik me thuis. Ik kon de liefde in de ogen van elk van de begeleiders zien, zoveel vrede en warmte. Ik voelde me volkomen op mijn gemak.”

De ceremonie zelf was een ervaring die ze nooit zal vergeten. Ondanks haar zenuwen, vond ze troost in de geduldige en kalme begeleiding van de ceremonieleiders. “Ik deed het, en oh mijn god, ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Het was veruit het beste dat ik ooit heb gedaan.”

Sarah’s Ayahuasca ervaring overtrof volledig haar verwachtingen.

“Ik heb altijd in magie geloofd, maar de magie die het me gaf, gaf me echt alles waar ik om vroeg. Ik wilde verlichting, ik kreeg verlichting.” Ze leerde dingen over zichzelf die ze nog niet wist, zowel mooie als moeilijke realiteiten.

Maar wat het belangrijkst was, was de immense liefde die ze voelde. Deze ervaring was het ontbrekende puzzelstukje voor haar, het was een katalysator voor verandering, niet alleen voor haar eigen leven, maar ook voor het leven van haar hele familie.

“Het heeft mijn leven volledig veranderd. Het heeft het leven van mijn hele familie veranderd.”

Sarah’s verhaal eindigt met een krachtig advies aan iedereen die overweegt om Ayahuasca te proberen: “Als je het overweegt, waar wacht je dan nog op? Doe het, want het heeft mijn leven veranderd. Het was serieus het beste wat ik ooit heb gedaan.”

Haar ervaring met Ayahuasca was een bron van kracht en verlichting. Ze is nu in vrede, gelukkig, en bovenal houdt ze van zichzelf.

“Het is een absolute vreugde om in leven te zijn. Ik voel me zo gezegend.”

De kracht van Sarah’s verhaal ligt in haar oprechtheid en moed. Ondanks haar angsten en zorgen nam ze de sprong en de resultaten waren ongelooflijk positief. Voor degenen die zich angstig of onzeker voelen over het proberen van Ayahuasca, laat Sarah’s ervaring een licht schijnen op de mogelijkheden die het biedt. Het toont aan dat zelfs de engste stappen ons soms naar de mooiste bestemmingen kunnen leiden.

“Dus bedankt, OMMIJ. Jullie zijn altijd in mijn hart.” En met die woorden eindigt Sarah’s verhaal, een getuigenis van transformatie en hoop, mogelijk gemaakt door de kracht van Ayahuasca en de steun van de OMMIJ-gemeenschap.

Vind je ware zelf en word weer vrij.

Boek nu!
De Mystieke en Helende Reis met Ayahuasca

De Mystieke en Helende Reis met Ayahuasca

Ayahuasca is steeds populairder geworden in westerse culturen, omdat mensen uit alle lagen van de bevolking op zoek zijn naar spiritueel ontwaken en genezing. Deze krachtige drank uit het Amazone-regenwoud wordt al eeuwenlang door inheemse stammen geconsumeerd als een...

Lees meer
De Pijnappelklier: Bewaker van Slaap en Poort naar Perceptie

De Pijnappelklier: Bewaker van Slaap en Poort naar Perceptie

Introductie tot de Link tussen de Pijnappelklier en Slaap Diep verstopt in je brein zit de pijnappelklier, een piepklein orgaantje zo groot als een erwt dat wetenschappers, filosofen en spirituele zoekers al generaties lang boeit. Vaak genoemd als het "derde oog,"...

Lees meer