Integratie

 

Het belangrijkste deel van een ceremonie is integratie

FYSIEK

EMOTIONEEL/MENTAAL

SPIRITUEEL

INTEGRATIE

Integratie is de sleutel gebleken voor deelnemers om van een transformerende ervaring naar een getransformeerd leven te gaan. Daarom hebben we bij OMMIJ een sterke focus op integratieve praktijken. We zorgen ervoor dat je de steun, kennis, gereedschappen en gemeenschap hebt om de lessen en inzichten die je tijdens je Ayahuasca en Plant Medicine ervaring hebt geleerd, in praktijk te brengen in je dagelijks leven wanneer je weer naar huis gaat.

De ervaring die je hebt tijdens een ayahuasca of San Pedro-ceremonie is niet het belangrijkste deel. Het is de integratie. Het is wat je doet met de verworven kennis en inzichten en hoe ze de manier waarop je je leven leidt veranderen. De grootste uitdaging in je genezingsproces is niet het daadwerkelijk bereiken van de transformerende ervaring, maar het vasthouden van die belangrijke veranderingen en ze in praktijk brengen in je dagelijks leven als je weer naar huis gaat.

Je bent misschien veranderd, maar de mensen en de situaties die waarschijnlijk hebben bijgedragen aan de omstandigheden en kwalen die je naar de ceremonie brachten, zijn hetzelfde gebleven. Hoe je met deze situaties omgaat, bepaalt het succes van je ervaring met het plantenmedicijn. Daarom komen alle deelnemers een dag na de ceremonie samen in een kring, waar onze ervaren ceremonieleiders en gidsen je helpen uit te leggen wat er is gebeurd, zodat jij manieren vindt om je ervaringen te gebruiken om je leven te veranderen.

Een ceremonie of retraite met OMMIJ eindigt niet wanneer je weer naar huis gaat. Wij zorgen ervoor dat elke deelnemer de steun, kennis, hulpmiddelen en community heeft om van een transformerende ervaring over te gaan naar een veranderd leven.

Hieronder vindt u enkele tools en tips voor een succesvolle integratie.

Nazorg

De meeste deelnemers voelen zich lichter, rustiger en gelukkiger na een ayahuasca- of San Pedro-ceremonie. Bij sommige deelnemers kan de ervaring echter opgekropte gevoelens van woede of pijn losmaken die overweldigend kunnen aanvoelen en die tijd nodig hebben om te worden verwerkt. Dit is niets om je zorgen over te maken en maakt deel uit van het genezingsproces.

Als je het gevoel hebt dat je hier wat extra hulp bij nodig hebt, dan zijn wij er voor je. Wij bieden één-op-één nazorgsessies om je te helpen met de verwerking en integratie van je ervaringen. Naast onze nazorg werken we samen met een psycholoog. Zij heeft veel ervaring met ayahuasca en biedt sessies aan in het Nederlands of Engels. Neem gerust contact met ons op. Deze sessies zijn niet gratis!

Word lid van de Tribe van OMMIJ

We nodigen alle deelnemers uit om lid te worden van onze besloten Facebookgroep: “Tribe of OMMIJ”. Dit is een wereldwijde gemeenschap waar je in contact kunt komen met mededeelnemers die soortgelijke ervaringen hebben ondergaan, je gevoelens kunt uiten, je hart kunt openen, betekenisvolle lessen kunt delen, inspiratie en steun kunt krijgen, maar ook het leven kunt vieren en kunt genieten van een goede lach.

Start een dagboek

Een dagboek kan een ongelooflijk waardevol hulpmiddel zijn in je ayahuasca-integratieproces. Het is een effectieve manier om de enorme hoeveelheid informatie die het plantmedicijn heeft onthuld op te nemen en te begrijpen. Dingen opschrijven kan aardend, kalmerend en zelfs helend aanvoelen. Alleen voor jezelf schrijven verheldert gedachten en gevoelens en helpt je patronen te herkennen die door je leven lopen. Het helpt je om bij diepere gedachten en inzichten van je innerlijke zelf te komen. We moedigen je aan om gedurende minstens twee weken na je laatste ceremonie dagelijks 10 minuten te schrijven.

Mediteer

Meditatie is een van de meest waardevolle oefeningen om te helpen bij het belangrijke integratieproces. Enkele wetenschappelijke onderzoeken naar ayahuasca hebben uitgewezen dat ayahuasca een vergelijkbaar effect heeft op de hersenen als meditatie. Zowel ayahuasca als meditatie vergroten openheid, optimisme en het vermogen om objectief je gedachten en gevoelens te observeren zonder ze te associëren met je identiteit. Dit betekent dat meditatie het ideale middel kan zijn om een ayahuasca-ervaring te integreren. We moedigen je aan om minstens twee weken na je ceremonie dagelijks 10 minuten te mediteren.

 

Verbinden met de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur is een geweldige manier om te aarden en rust te vinden. Wandelen door een park of een bos of over groen gras en luisteren naar vogelgezang en natuurgeluiden kan dezelfde gunstife effecten hebben als meditatie. Het verheldert je geest, verhoogt je bewustzijn en zorgt ervoor dat je je lichaam voelt met de verbondenheid met de wereld om je heen. Dus als je niet stil kunt zitten om te mediteren, ga dan naar buiten.

Vind je ware zelf en word weer vrij.

Boek nu