Spirituele voorbereiding en intentie bepaling

 

Hoe zorg je voor je geestelijk welzijn

FYSIEK

EMOTIONEEL/MENTAAL

SPIRITUEEL

INTEGRATIE

Om je voorbereiding compleet te maken, raden we je aan mindfulnessoefeningen te doen, als meditatie en zet een duidelijke intentie voor je ervaring. Zo zorg je voor je spirituele welzijn.

Bepaal je intentie

Je intentie is datgene waar je je op richt tijdens de ceremonie en in de tijd rondom of na de ceremonie. Als je duidelijk aangeeft waar je naartoe wilt en om hulp vraagt in die beweging, is dat op zich al een energetische opening die je in staat stelt om te ontvangen wat de ceremonie je te bieden heeft. Een intentie is niet hetzelfde als een verwachting, want het is beter om helemaal geen verwachtingen te hebben. Je krijgt namelijk wat je nodig hebt, niet wat je wilt. Het is belangrijk om te begrijpen dat je misschien niet de specifieke antwoorden krijgt die je zoekt. Geef je over aan het proces en vertrouw erop dat je krijgt wat je nodig hebt, zelfs als het niet altijd perfect aansluit bij je intenties.

Mediteer

Meditatie is een van de beste technieken om de geest leeg te maken, het bewustzijn en begrip te vergroten, discipline te ontwikkelen en je emoties te reguleren. Een plantmedicijn, vooral ayahuasca, kan behoorlijk uitdagend en intens zijn. Meditatie helpt je om met die chaos om te gaan en je angsten en andere negatieve emoties of gedachten onder ogen te zien zonder je overweldigd te voelen. Dit is nuttig wanneer je probeert om de hoofdoorzaak van je lijden te achterhalen of om de destructieve energie of gedachten uit je leven los te laten. Verdergaan met mediteren n‡ de ceremonie helpt je om de lessen die je geleerd hebt te integreren in je dagelijks leven.

Verbinden met de natuur

Ayahuasca is vrouwelijke energie, vergelijkbaar met Pachamama en Gaia, wat Moeder Aarde betekent. Door een rustige tijd in de natuur door te brengen kun je al een relatie met ayahuasca vormen die je zal helpen wanneer je haar op je reis ontmoet. Als de zon schijnt, ga naar buiten. Als het regent, ga naar buiten, dat is nog beter. Ervaar de levendige kracht van de natuur en vul jezelf met haar energie. Wandel in het bos, ga op het gras liggen, raak wat bomen of planten aan, voel hun wezen, vorm een band, word vrienden:  je zult positief verrast zijn wanneer je hun energie herkent bij het drinken van ayahuasca.

Vind je ware zelf en word weer vrij.

Boek nu