Ayahuasca.

 

Ook bekend als het Medicijn, de Wijnrank en de Moeder

Ayahuasca

San Pedro

Kambo

Boek nu

AYAHUASCA

Een drank met een sterk reinigende, helende & visionaire werking

Deze drank wordt al duizenden jaren ceremonieel gebruikt als medicijn voor lichaam en geest door de bevolking van het Amazonegebied. Ayahuasca heeft een sterk reinigende, helende en visionaire werking. Er wordt vaak gesproken over Madre Ayahuasca (Moeder Ayahuasca), omdat veel mensen de energie ervaren als een liefdevolle en vrouwelijke energie.

De laatste decennia heeft Ayahuasca wereldwijd enorm gewonnen aan belangstelling en bekendheid. De drank wordt door therapeuten en sjamanen steeds vaker en met opmerkelijke resultaten ingezet bij hun werk. Ook in wetenschappelijke kringen heeft Ayahuasca de aandacht getrokken.

Onderzoek heeft inmiddels verbluffende resultaten aangetoond over het gebruik van Ayahuasca.

Ayahuasca kan als plantaardige brouwsel volgens verschillende recepten worden bereid.
De werkzame stoffen van de ingrediënten zijn dimethyltryptamine (DMT, een lichaamseigen stof) en monoaminen-oxidase-enzymenremmer (een MAO-remmer).

Bij gebruik van Ayahuasca verandert je bewustzijnstoestand, waardoor je innerlijke waarneming heel sterk wordt. Je krijgt toegang tot diepere lagen van je bewustzijn, waardoor het mogelijk wordt om op een zeer intense manier te reflecteren op jezelf en op je leven tot nu toe. Dit gaat dieper dan de gemiddelde therapie, omdat zich tijdens je reis dingen kunnen openbaren, waar je niet bewust van was of kon zijn. Dat wat jij tot nu toe voor waarheid hebt aangenomen, kan zomaar heel anders blijken te zijn. Het maakt je er bewust van wie je wérkelijk bent.

AYAHUASCA

De sleutel die de poort opent

Dingen die je vanuit je verleden onbewust belemmeren in het nu, kunnen naar voren komen tijdens een Ayahuasca ceremonie. Deze onbewuste, beladen emoties kunnen dan worden herbeleefd, verwerkt en losgelaten.

De diepe innerlijke reis die je maakt onder invloed van Ayahuasca is voor velen de sleutel gebleken die de poort opent naar het onderbewuste. Tijdens de reis zien je wat voor jou belangrijk is. Natuurlijk kun je voor de ceremonie met vragen zitten, maar dat betekent niet dat ze hoe dan ook ‘behandeld’ worden. Ayahuasca brengt dat naar boven wat op dat moment van belang is, en waar je onderbewuste en jouw ziel op zoek naar is.

CONFRONTATIE

Je zult na het lezen van het bovenstaande begrijpen dat Ayahuasca, behalve verlichtend, ook zeer confronterend en uitdagend kan zijn.

Het is goed je daarvan bewust te zijn als je overweegt aan een Ayahuasca ceremonie deel te nemen. Het is belangrijk je af te vragen of je werkelijk bereid bent om diep in jezelf af te reizen en je problemen of wat je ook maar tegen kan komen onder ogen te zien.

Tijdens de ervaring zijn de 4 belangrijkste sleutelwoorden; overgave, vertrouwen, acceptatie en loslaten.

Het is niet te voorspellen welke gebeurtenissen, trauma’s, inzichten, overtuigingen en de bijbehorende emoties er in jouw reis naar voren komen, maar je krijgt wat je aankunt en niet meer.

De manier waarop je naar jezelf, naar anderen en naar de wereld kijkt, kan in positieve zin spectaculair veranderen na één of meerdere ceremonies.
Je staat krachtiger en bewuster in het leven. Oude problemen en negatieve gedachtenpatronen zullen minder op de voorgrond staan of zelfs helemaal verdwijnen. Er ontstaat ruimte waardoor je meer uit je leven kunt halen en meer kunt genieten.

SAMEN

Rustig, liefdevol & vertrouwelijke omgeving

Onze Ayahuasca ceremonies vinden plaats in een rustige, vertrouwenwekkende omgeving. Je wordt omringd en gesteund door onze ervaren, liefdevolle begeleid(st)ers.

Tijdens de ceremonie kan het voorkomen dat je misselijk wordt, moet overgeven of diarree krijgt. Dit is een normaal en een natuurlijk bijverschijnsel van het krachtige reinigingsproces. Het is niet hetzelfde als het overgeven zoals je dat ‘gewend’ bent, maar het komt voort uit het daadwerkelijk loslaten van vastzittende emotionele blokkades.