Ayahuasca

 

Ook bekend als het Medicijn, de Wijnrank en de Moeder

Ayahuasca

San Pedro

Kambo

Boek nu

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca – ook bekend als het Medicijn, de Wijnrank en de Moeder – is een plantaardige thee die al minstens 4500 jaar wordt gebruikt voor medische en spirituele doeleinden door verschillende Amazonestammen. Ayahuascathee kan op verschillende manieren worden bereid. Het is een entheogeen middel, wat betekent dat het je in contact brengt met je eigen ziel. De werkzame stoffen in de thee zijn DMT (N, N-Dimethyltryptamine) – ook wel bekend als de “spirit molecule” – en MAO-remmers (Monoamine oxidase inhibitors).

Dankzij de unieke combinatie van ingrediënten heeft deze medische thee een verbazingwekkende spirituele en medicinale werking. Ayahuasca beïnvloedt namelijk het centrale zenuwstelsel, wat leidt tot een veranderde staat van bewustzijn die mystieke, transcendente ervaringen kan omvatten. Daarnaast zuivert de thee je fysieke lichaam, je geest en je spirituele connecties.

De populariteit van ayahuasca is de laatste tien jaar sterk gegroeid. Steeds meer mensen zweren bij de helende werking en de verfijnde mentale vermogens die het hen biedt. OMMIJ is er trots op dat het vooraan heeft gestaan om dit holistische medicijn naar de moderne samenlevingen in Europa te brengen. En dat het duizenden mensen heeft geholpen om te genezen van fysieke en psychische klachten. Ayahuasca heeft deze mensen ook geholpen om hun verslavingen te doorbreken, persoonlijke en spirituele transformatie te ervaren, diepe emotionele wonden te helen en uiteindelijk te beginnen met het leiden van een gezond, doelbewust en doelgericht leven.

Ook jij kan de wonderbaarlijke effecten van ayahuasca ervaren, tijdens een van onze therapeutische healing ceremonies in Nederland of bij onze retreat in Spanje – De ceremonies vinden altijd plaats in een veilige omgeving en onder begeleiding van ervaren beoefenaars van ayahuasca.

Hoe werkt ayahuasca

Ongeveer 30 minuten na het drinken van de ayahuascathee voel je het psychoactieve ingrediënt DMT. Het effect kan zo’n vijf uur aanhouden. Je ervaart een verbreding van je bewustzijn, een hogere gevoeligheid van alle zintuigen en tijdelijke visuele effecten. Sommige deelnemers voelen euforie en diepe verwondering, terwijl anderen een gevoel van angst ervaren.

Daarom noemen we ayahuasca bij OMMIJ ook wel ‘het medicijn van de dualiteit’. Ze geneest door het creëren van diepe ervaringen van contrasten, zoals angst en liefde, duisternis en licht, weerstand en overgave. Ayahuasca laat je alle aspecten van je wezen zien en helpt je om je schaduwen te integreren, omdat ze een deel van je zijn. Tijdens de ceremonie kan je tijdelijk misselijk worden. Misschien moet je overgeven of krijg je diarree. Dit is een normaal en natuurlijk bijeffect van het krachtige reinigingsproces. Het is de fysieke manifestatie van het vrijkomen van negatieve energieën en emotionele blokkades.

Ayahuasca is geen healer.
Dat ben je zelf

Ayahuasca zelf is niet genezend. Ze is een bewustzijnsverruimer. Ze opent je voor een ander perspectief; een meer uitgebreide kijk op jezelf, je gemeenschap en je wereld. Ze stelt je in staat om je ware aard, je patronen en je angsten te begrijpen. Ze geeft je hierin begeleiding en laat je zien hoe je jezelf kunt genezen als je er klaar voor bent en als je ervoor openstaat. Ze toont je de poort naar je onderbewustzijn. Als je erdoorheen loopt, dan kan de magie zich ontvouwen. Als je moedig bent, dan zul je groeien en genezen. En onthoud altijd: alles wat je wilt is aan de andere kant van angst.

Ayahuasca is de toegangspoort tot je onderbewustzijn

De diepe innerlijke reis die je met ayahuasca ervaart, bleek voor velen de toegangspoort tot het onderbewustzijn te zijn. Tijdens een ceremonie krijg je bijvoorbeeld duidelijkheid over dingen uit het verleden die je in het heden dwarszitten. Je kunt onbewuste, beladen emoties (opnieuw) ervaren, verwerken en loslaten. Ayahuasca pakt de hoofdoorzaak van je problemen en beperkende overtuigingen aan en helpt je om je ervan los te maken.

Je kunt met bepaalde vragen en intenties naar een ayahuascaceremonie komen, maar dit betekent niet automatisch dat deze kwesties ook terugkomen tijdens je reis. Ayahuasca weet precies wat je op dat moment nodig hebt en ze zal de dingen aan de oppervlakte brengen die belangrijk voor je zijn. Dingen waar je onderbewustzijn, je lichaam en je ziel naar op zoek zijn om weer heel te worden en te genezen.

Vind je ware zelf en word weer vrij

Boek nu

Ayahuasca is de Master Teacher Plant. Ze biedt een diepgaande herziening van je kijk op de werkelijkheid. Dit is iets wat je zelf moet ervaren. Je leert het niet in boeken of omdat iemand je vertelt dat je het moet geloven. Ayahuasca maakt je bewust van wie je werkelijk bent. Je ervaart je ware zelf. Je ontdekt hoe je was voordat je verbonden werd met wat je juist niet was: de rollen en identiteiten die de wereld je gaf en waaraan je je zo wanhopig vasthoudt.

Ayahuasca laat je je ware zelf zien, zonder je masker, je werk, je geld, je bezittingen en je verslavingen. Deze ervaring gaat dieper dan reguliere therapie, omdat de dingen waar je aan gehecht bent, zonder dat je je daar bewust van was, tijdens je reis kunnen worden onthuld. Wat je als waarheid beschouwde, kan ineens heel anders blijken te zijn. Je ware zelf zien is het antwoord. Daarin ligt de mogelijkheid van bevrijding en empowerment: weer jezelf worden en je herinneren wie je altijd al was.

De waarheid over
Het Ontwaken

Je hebt geen goeroe of sjamaan nodig

De grote kracht en magie van ayahuasca is dat ze leidt tot een tijdelijke “oplossing” van je ego, gevolgd door een samensmelting met het universum, de natuur of met andere mensen. Je ziet, je voelt en je weet dat deze ervaring de status van geopenbaarde waarheid heeft. Voor jou is het niet alleen een mening, het is objectief gezien waar. Maar wees nederig. Weet dat het de waarheid is, maar het is jóúw waarheid. Anderen kunnen ook de waarheid zien, maar dat is hún waarheid..

Dat is de grote, bevrijdende kracht van ayahuasca: de waarheid zit in jezelf en in alle andere wezens en om die waarheid te zien heb je geen goeroe, sjamaan of Messias nodig. Je bent al verbonden met de goddelijke bron van de schepping. Jij bent niet de uitverkorene. Dat zijn we allemaal. Zodra je dit begrijpt geeft het je vrede, liefde en dankbaarheid voor jezelf, alle wezens en voor het leven. Het vinden van deze waarheid in jezelf is wat velen hun “ontwaken” noemen.

LUISTER TERWIJL ONZE DEELNEMERS PRATEN OVER HUN AYAHUASCA-ERVARINGEN BIJ OMMIJ EN HUN VERBAZINGWEKKENDE SUCCESSEN

Ayahuasca is een medicijn,
GEEN DRUG

Ayahuasca is GEEN drug. Het is niet verslavend en niet bedoeld voor feest of vluchtgedrag. Het is een medicijn. Het onderdrukt niets, maar brengt alles juist naar boven. Dus in plaats van weg te lopen, moet je je moeilijke emoties en je fysieke pijn onder ogen zien. En daardoor kun je erdoorheen werken.

Ayahuasca is energiewerk. Je begint te genezen en je ervaart hoe je weer heel wordt. Als je nog steeds sceptisch bent, lees dan deze onderzoeksresultaten over de genezende krachten van ayahuasca De onderzoeken laten zien dat ayahuasca genezend werkt bij verbazingwekkend veel lichamelijke en geestelijke klachten.

Voor wie
is ayahuasca geschikt?

Ayahuasca wordt gebruikt om je te (her)verbinden met je ware, authentieke zelf. Het vergroot je bewustzijn en maakt persoonlijke en spirituele groei mogelijk. Dit heilige plantmedicijn kan je fysieke, mentale, spirituele en emotionele werkelijkheden met elkaar in harmonie brengen en leiden tot diepe, holistische genezing.

IN DEZE GEVALLEN IS AYAHUASCA IDEAAL VOOR JE:

 • Je wil je ware zelf vinden, je wilt niet meer afhankelijk zijn en je wilt van je beperkende overtuigingen af./li>
 • Je wil blokkades of andere negatieve emotionele patronen overwinnen
 • Je wil je bewustzijn ontwikkelen en authentieker, echter en rauwer worden.

 • Je wil je verbinden met je creatieve energie en een zelfbepaald leven leiden in volledige overeenstemming met je waarheid.

 • Je wil de oorzaak van je depressie, trauma of verslaving aanpakken en er uiteindelijk van genezen.

 • Je wil je leven weer onder controle krijgen en je persoonlijke en spirituele groei versnellen.

 • Je wil diep ontzag en universele liefde voor jezelf en de hele schepping ervaren.

 • Je wil ontwaken tot je volledige potentieel en een gezonder en doelgerichter leven leiden.

Voor wie is ayahuasca NIET geschikt?

Je mag ayahuasca niet gebruiken samen met bepaalde antidepressiva en andere kalmeringsmiddelen. Dit kan namelijk levensbedreigend zijn. Verdovende middelen, alcohol en medicijnen zijn contra-indicaties en mag je dus ook niet zomaar combineren met Ayahuasca.

AYAHUASCA IS NIET GESCHIKT VOOR JE:

 • Als je lijdt aan schizofrenie, een bipolaire stoornis, psychoses, borderline of bepaalde andere psychische aandoeningen.
 • Als je een van de volgende ziektes of aandoeningen hebt of hebt gehad: een ernstige nierziekte, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hypertensie, hart- en vaatziekten zoals angina pectoris, beroertes en CVA’s, een bestaande of verwachte feochromocytoom (een tumor van de bijnieren), bloeddyscrasieën (abnormale cellen), hyperthyreoïdie (overactieve schildklier) en bepaalde leveraandoeningen.
 • Als je antidepressiva gebruikt (je moet vier tot acht weken voor je ceremonie stoppen met het innemen hiervan).
 • Als je pijnstillers, slaappillen of producten tegen migraine en allergieën gebruikt (drie tot zes dagen voor de ceremonie moet je stoppen met het innemen van deze middelen).
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je alcohol of drugs zoals cocaïne, amfetamine, MDMA, etc. wilt combineren met ayahuasca.
 • Als je ayahuasca aanziet voor een recreatieve drug en je gewoon wilt feesten.

BELANGRIJK:: Voordat je je ceremonie boekt, moet je de “Medische en veiligheidsrichtlijnen voor de inname van Ayahuasca en San Pedro (Huachuma)” van OMMIJ lezen en goedkeuren. Daarin vind je een gedetailleerde lijst met contra-indicaties en stoffen, medicijnen en drugs die je moet vermijden. Ook lees je daar welke medische aandoeningen niet goed combineren met ayahuasca en San Pedro.

Ayahuasca ceremonie

Ayahuasca moet altijd worden gebruikt in een respectvolle ceremonie

Alleen binnen deze setting kan ze haar volledige potentieel ontwikkelen en haar geheim onthullen. OMMIJ biedt je een veilige plek om de helende krachten van deze Master Teacher Plant echt te ervaren. We werken vanuit een therapeutische benadering waarbij de focus ligt op jouw ervaring en de onverminderde ontmoeting met de Plant Spirit.

MAAK JE KLAAR VOOR EEN LEVENSVERANDERENDE VAKANTIE. BELEEF ONZE AYAHUASCA-CEREMONIES IN DE MEDITERRANE WARMTE ONDER EEN HEMEL VOL STERREN.

Onze ceremonie begint met een kort gebed voor Moeder Ayahuasca en met het delen van je intentie. Na het drinken van de ayahuascathee lig je op een comfortabel matras met je ogen dicht. Je wordt gedragen door zorgvuldig geselecteerde muziek. Ayahuasca werkt normaal gesproken vier tot vijf uur. Een ayahuascaceremonie is niet niks. Het is diepgaand energiewerk. Het kan naast verhelderend, ook behoorlijk confronterend en uitdagend zijn. Het is belangrijk dat je je daarvan bewust bent. Een ayahuascaceremonie gaat over geloof, onderwerping, acceptatie en loslaten. Het is niet te voorspellen welke gebeurtenissen, trauma’s, inzichten of emoties er in je reis naar boven zullen komen, maar je krijgt wat je nodig hebt om te helen.

Tijdens de ceremonie kun je bang worden, maar onze ervaren en zorgzame gidsen begeleiden je en staan altijd voor je klaar. Zij helpen je bij het loslaten van de angsten die je leven en je spirituele groei beperken. Wanneer je die angsten onder ogen ziet, transformeren ze en krijg je kostbare geschenken van Moeder Ayahuasca: kracht, vrijheid en liefde.

Aan het einde van je ayahuasca ceremonie krijg je vers bereid vegetarisch eten en kun je gaan slapen. De ochtend na de ceremonie komen alle deelnemers samen  om hun ervaringen te delen en te integreren in hun dagelijks leven.

Boek nu

De voorbereiding en het dieet voor je ayahuasca-ceremonie

Als je wilt deelnemen aan een Ayahuasca-ceremonie is het belangrijk om jezelf fysiek, emotioneel, geestelijk en spiritueel voor te bereiden. Op deze manier haal je het meeste voordeel uit het heilige Plant Medicine: Lichamelijk: ontgift met een plantaardig dieet en vermijd voedsel dat tyramines bevat; Emotioneel en geestelijk: stop met roddelen, neem afstand van negatieve mensen en probeer om seksuele activiteit te vermijden en Spiritueel: stel je intenties vast, doe aan meditatie en vermijd te veel digitale afleiding.

We raden je aan om minstens zeven dagen voor het drinken van ayahuasca met het plantaardige dieet te beginnen en dit nog zeven dagen na de laatste ayahuascaceremonie voort te zetten. Een minimum van drie dagen voor en na is nodig als de aanbevolen zeven dagen niet haalbaar zijn. Sommige producten kunnen namelijk misselijkheid of hoofdpijn veroorzaken in combinatie met ayahuasca.