In het kort:

  • Fysieke, emotionele, mentale en spirituele voorbereiding is essentieel voor een effectieve en bevredigende Ayahuasca-ceremonie.
  • Voeding, meditatie, verbindingspraktijken met de natuur en bewuste intentie zijn belangrijke aspecten van de voorbereiding.
  • Integratie na de ceremonie is cruciaal, inclusief nazorg en het implementeren van geleerde lessen in het dagelijks leven.

De voorbereiding op een Ayahuasca ceremonie is meer dan alleen een proces, het is een heilige reis op zich, waarbij elk stadium – fysiek, emotioneel/mentaal, spiritueel en de daaropvolgende integratie – van groot belang is. Je reis is al begonnen zodra je je open heb gesteld voor het medicijn.

Fysieke voorbereiding

Om ons lichaam te reinigen voor een bevredigende helende ervaring, moeten we zware, stimulerende en giftige voeding vermijden, die onze moderne diëten vervuilt. Het is aan te bevelen om te beginnen met een plantaardig dieet minstens zeven dagen voor de ceremonie en dit dieet gedurende zeven dagen na de laatste ceremonie voort te zetten. Op deze manier wordt ons lichaam ontgift en wordt het gemakkelijker voor Ayahuasca om in ons lichaam te werken. Producten die tyramines bevatten moeten vermeden worden, omdat ze misselijkheid of hoofdpijn kunnen veroorzaken in combinatie met Ayahuasca.

Lees verder: Welke dieet kun je volgen?

Emotionele en Mentale voorbereiding

Net zo belangrijk als de fysieke voorbereiding is de emotionele en mentale reiniging. Het verminderen van consumptie van nieuws en sociale media, vermijden van negatieve mensen, stoppen met roddelpraat, en het vermijden van seksuele activiteit kunnen helpen je energie te zuiveren, waardoor de kans op een doorbraakervaring met Ayahuasca wordt vergroot.

Spirituele voorbereiding

Het bepalen van je intentie, het beoefenen van meditatie en het verbinden met de natuur zijn cruciale stappen in de spirituele voorbereiding. Je intentie is datgene waar je je op richt tijdens de ceremonie. Meditatie helpt je om je geest leeg te maken, je bewustzijn te vergroten en om te gaan met de intensiteit van de Ayahuasca ervaring. Het verbinden met de natuur helpt je om een relatie met Ayahuasca te vormen die je zal helpen wanneer je haar op je reis ontmoet.

Integratie

Integratie na de ceremonie is cruciaal. Het gaat niet alleen om de ervaring tijdens de ceremonie, maar vooral om wat je doet met de verworven kennis en inzichten en hoe ze de manier waarop je je leven leidt veranderen. Deelnemers worden aangemoedigd om de lessen en inzichten die ze tijdens hun Ayahuasca en Plant Medicine ervaring hebben geleerd, in praktijk te brengen in hun dagelijks leven.

Het genezingsproces is een continuüm, en hoewel de Ayahuasca-ceremonie een krachtig transformatiepunt is, is het de integratie die je in staat stelt om van een transformerende ervaring naar een getransformeerd leven te gaan. Bij OMMIJ hebben we een sterke focus op integratieve praktijken, en we zorgen ervoor dat elke deelnemer de steun, kennis, hulpmiddelen en community heeft om dit mogelijk te maken.

Wees liefdevol en zorgzaam voor jezelf tijdens deze heilige reis, respecteer je lichaam, voed je geest, en laat je spirituele energie zich vermengen met de genezende krachten van Ayahuasca. Laat deze heilige reis je niet alleen transformeren, maar je ook inspireren om een leven te leiden dat doordrenkt is van liefde, begrip en spirituele groei.

Begin nu je transformatie..

Ik begin!